Yvon

Soorten massages
in Obdam

Fit & relaxmassages

Sportmassage
Sportmassage
Bij een sportmassage worden zowel het spierweefsel als het bindweefsel gemasseerd en spierknopen uit je spieren gehaald.
Daardoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt.
Heb je een blessure, dan zorgt een sportmassage voor een verbeterde bloedcirculatie waardoor pijn en vocht sneller worden afgevoerd.
Ook zorgt een betere doorbloeding voor meer afvoer van afvalstoffen zoals lactaat (de bekende verzuring) en meer aanvoer van zuurstof en bouwstoffen.

Een sportmassage kan ook preventief werken ter voorkoming van blessures. Door spieren losser te maken zullen deze beter functioneren. Als je veel sport kan het geen kwaad om je geregeld te laten masseren, ook een sportief lichaam moet onderhouden worden.

Ontspanningsmassage
Ontspanningsmassage

Bij een ontspanningsmassage worden de spieren aan de oppervlakte gemasseerd met lange strijkingen. Het gaat in een rustiger tempo en met minder druk op de spieren als bij een sportmassage.

Een regelmatige ontspanningsmassage zorgt voor mentale en fysieke ontspanning, werkt preventief, vermindert stress en hoofdpijn.

Stoelmassage
Stoelmassage
Stoelmassage is gebaseerd op drukpuntmassage ter bevordering van lichamelijke conditie en ter voorkoming van werk gerelateerde klachten en symptomen van stress. De massage wordt doorgaans over dunne kleding heen gegeven.
cuppinsmassage
Cuppingmassage

De silicone cups worden op de huid geplaatst en handmatig of met een pomp vacuüm gezogen, waardoor ze het ondergelegen weefsel omhoog trekken. Vervolgens blijven de cups 15 minuten op hun plek zitten en daarna verwijder ik ze. De resultaten zijn indrukwekkend. De massage vermindert pijn en zwellingen maakt verkleeft littekenweefsel los en gaat blokkades en spierknopen tegen. De cups laten gekleurde ringen op het behandelde lichaamsdeel na maar trekken na een aantal dagen weg.

Kinesio taping

Bij kinesio taping gaat het erom dat de onderhuidse genezende processen worden gestimuleerd. Een beperkende werking van de spieren en gewrichten is hier niet de bedoeling. De tape bevat ook geen enkel chemisch bestanddeel dat door de huid dringt. Uitsluitend de structuur van de tape blijkt heilzaam te werken. Vanwege die structuur ontstaan tijdens het bewegen van gewrichten en huid kleine rimpelingen waardoor de tape de huid omhoog tilt. Daardoor ontstaat een betere bloed- en lymfestroom. Tevens ontspant het de spieren waardoor pijn vermindert.

 

Bij een veelheid aan klachten kan de kinesio taping worden toegepast.

 

Bijvoorbeeld bij:
spier blessures, kneuzingen, zweepslag, tenniselleboog, gewrichtsklachten, verrekte enkelbanden etc.

Kinesio tape
Intake gesprek

Als u de eerste keer bij mij komt, neem ik vooraf aan de behandeling, een korte anamnese af, d.m.v een vragenlijst over uw algemene gezondheid, wat de klacht is en wat uw verwachting is.

Dit duurt ongeveer 10 minuten.

De vragenlijsten zijn vertrouwelijk en worden in een map in een afgesloten kast opgeborgen.

Mededeling: erotische massages worden niet gegeven.
Cliënten die hierop zinspelen worden per direct verzocht de praktijk te verlaten!!

Wanneer mag ik u niet masseren?

Indien u één van onderstaande aandoeningen (contra indicatie) heeft:

Z

Koorts

Z

Extreme vermoeidheid

Z

Infectieziekten

Z

Trombose

Z

Aderontsteking

Z

Overmatig gebruik van drugs en alcohol

Z

Hartaandoeningen

Z

Vaataandoeningen

Z

Besmettelijke huidaandoening

Z

Bot en spierziekten

Z

Oedeem

Fit & Relaxmassage

De Hunnesloot 4,
1713BD, Obdam

Telefoonnummer

Informatie

KvK nr. 77711645
BTW nr: NL003235477B83

Heeft u een vraag?

Contactformulier

Om een afspraak te maken kunt u het contactformulier invullen of u kunt mij bellen op telefoonnummer: 06-18347996
Tijdens het masseren staat mijn telefoon op stil en kunt u mijn voicemail inspreken en bel ik u later terug.